idareci ve iradesi

3
181
idareci iradesi
idareci iradesi

İdareci olmak aslında hepimizin çok iyi bildiği bir konu. 10 Ocak 71 yılından bu yana idareciler günü olarak geçiyormuş ülkemizde. Kutlu olsun


2 dakika


İdareciyim İdarecisin İdareci

Aman da aman ne eğlenceli konu. Sabahlara kadar hangi ucundan tutsak diğer köşesine kadar ne hikayeler anlatır, ne sonuçlar çıkartırız. 

Hepimiz öncelikle kendimizin,  sonra canımız geleceğimizin ümidi hayatlarımızın, sonra da aile birliğimiz başta olmak üzere tüm sosyal çevremizin idarecisi değil miyiz? Üstelik özgür irademizle.


İdareci Nedir?

  1. (Ad) Yönetici
  2. (Sıfat) İdare eden, hoşgörülü.

Bir İşi Çevirme

İdareci, Müdür ya da yönetici anlamında kullanılır. Kelimenin etimolojik yapısına bakacak olursak müdür ya da yönetici anlamında kullanıldığı gibi bu kelimelerden farklı olarak bir işi döndürme ve bir işi çevirme anlamında da kullanılmaktadır.

Özgür Ansiklopedi1


İşliYorum Köşesi

Mümkün mertebe her pazartesi iş’liYorum köşesine bir parça yorum eklemek gayretiyle yazıyorum. Bu hafta iş’li yazı köşesine “idareciler günü” denk geldi.


Evet evet idarecilerin de bir günü varmış. Şöyle söylüyor Tokat Valiliği

10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantı başlangıç kabul edilerek, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi, ‘İdareciler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Tokat Valiliği

Mülki İdare Amirleri ?

Devlet yöneticileri diyebiliriz sanırım kısaca.

“Mülki İdare Amirliği 657 sayılı kanun uyarınca kamu hizmetinde çalışan kişilerin görevlerini ve sorumluluklarını tanımlar. İlgili kanun çerçevesinde mülki idare amirliği statüsünde vali, vali yardımcısı, kaymakam, müsteşar, müsteşar yardımcıları, kaymakam adayları ve hukuk işleri müdürleri görev yapar.”


Özgür İradesinin Farkında Olanları Kutlarız

  • Öncelikle sosyal hayatta karşısında ki insanın yüzünde tebessüm bırakabilen, yetenekli, becerikli, marifetli, kaybedilmemesi gereken, şifa gibi gelen tüm candan insanların.
  • “Bak baban duymasın” şeklinde ki baskılarla çocuklarını “idare” eden annelerin.
  • Aslında yöneticisinin yapması gerekirken, her şeyi kendisinin hazırladığı ama övgüyü bir türlü kendinin alamadığı arada kalmış çalışanların.
  • Ay sonunu kıt kanaat getirmek için kendi ihtiyaçlarından vazgeçen babaların.
  • Yaptığı her şeyi (iş, hobi, uğraş) severek ve maharetle yapan herkesin
  • “Geçecek” umuduyla sabreden, salgından yorulmuş tüm insanların idareciler günü kutlu olsun.

İdare Etmeyi Öğrenmek

Kurumsal Hayatın idareciliği için akademik eğitimler gerekiyor. Sonrasında alınan tüm “sosyal” eğitimler daha “ılımlı”, daha “tevazu sahibi ama iş bitirici”, “daha parıldayan” yönetici kıvamına getiriyor seni.

Tecrübe de en güzel cilası oluyor tabi ki.

İdare etmek sanata dönüşüyor.

Ama çok şükür ki yurdum insanı, gencinden yaşlısına, Mülki amir olsun ya da olmasın hayatın her alanında “idare etmek” ne demek çok iyi biliyor.

Hepimizin idareciler günü kutlu olsun dostlar.

Facebook Yorumları

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz