Mikro Yeşil. Mikro filiz: Bir haftada saksı tarımından gelen makro sağlık . Toprağı, filizlendirmesi, sulaması bizden, mikro haliyle makro faydayı sağlamak ektiklerimizden.. Doğa dostu sağlık tadları


5 dakika


Yeşil Sevgisi

Annem ve anneannem kadar profesyonel olamasam da çiçek, yeşil, balkon sefası ve toprakla – saksıyla oynamak en sevdiklerimdendir. Terapi gibi..  Ofis, salon, çalışma masası ya da mutfak fark etmez. Balkon zaten lafı edilemeyecek ana mekan..

Orkideler, çeşit çeşit kaktüsler, kılıçlar, aşk merdivenleri, küpeliler, sikas ve daha adını bilmediğim nice nice çiçeğin bakımını üstleniyorum. Onları tekrar hayata döndürdükçe, onlar yeşerip büyüdükçe, yaşadığım heyecanın tarifi mümkün değil.

Bu sene limon yetiştirmeye karar verdik. Olursa da zeytin. Hatta kozalaktan bir deneme bile yapacağız. Mutfağımızda nanelerimiz büyümeye başladı. Maydanoz, fesleğen ve dereotu saksısı yapmak için eksiğimiz sadece geniş bir saksı. Her seferinde ihmal ediyoruz ama önceliklerimiz arasında..


İyi Yemek – Yemeğe değer Vermek

Evet hepimiz her zaman bunu istesek, dilesek ve dillendirsek de son yıllarda artarak talep gören bir eğilim var. Mikro Yeşil tüketimi.

Peki ne demek bu?

Tohum halinde ekip, filizlendirmek ve de sonrasında güneş ışığının da yardımıyla mikro besinler elde etmek. Keserek hasat yapmak ve çiğ tüketmek. İşte hepsi bu kadar. Dikimden hasada en fazla iki hafta.


Bildiğimiz boylardan daha sağlıklı, kuvvetli

Besin değeri, tadı, vitamin ve antioksidan değerleri bildiğimiz yetişkin türlerine oranla en az 40 kat daha yoğun. Bağışıklık sisteminden kalp-damar sağlığına, Alzheimer’dan kolesterole kadar pek çok sağlık problemine destek.

Fayda sağlamak için ise çiğ tüketmek gerekiyor. Salataların, çorbaların, tencere ve et yemeklerinin üzerine, içeceklerinize, ya da kahvaltılarınıza eşlik edecek. Tabaklarınıza görseliyle, sağlığınıza şifasıyla renk katacak. Yeşilin koruyucu, onarıcı rengini..


Mikro Yeşil Çeşitleri

Tere, Dere Otu, Roka Fesleğen belki bildiklerimiz ve yetiştirdiklerimizden. Brokoli, Karnabahar, Frenk Soğanı, Pırasa, Hardal, Kırmızı Turp ya da Buğday denediniz mi?

Bezelye, Kırmızı Pancar, Ay çiçeği ya da Mısır..

Doğa Dostu insanlar olarak bir güzellik yapıp saksı tarlamızı yetiştirmeye niyet etmek güzel olmaz mı?

Saksıda Tarım
Saksıda Tarım

Mikro Filiz Araştırması

Sokağa çıkıp alışveriş yapacak vaktiniz olmayabilir. Ya da benim gibi nereden başlayacağınızı bilmiyor da olabilirsiniz. Üç farklı örnek bırakıyorum buraya.

  • Yetiştirmeyle ilgili fikir edinmek için bu siteye sitenin videoları ile öğrenmek için buraya 
  • İstediğiniz ürünler sizin için ekilsin, yetiştirilsin istiyorsanız buraya
  • Konu ile ilgili Yüksek Ziraat Mühendisi arıyorsanız da buraya 

bakabilirsiniz. ✔✔✔

Daha doğal, daha doğadan, daha barışçıl bir yıl olsun yaşadığımız. Kendimize, çevremize, sevdiklerimize ve geleceğimize daha çok değer verdiğimiz.

Yeşiliniz bol olsun.

Sağlıcakla ?‍♀️


Like it? Share with your friends!

ilknur.tv

Efdal ve İlker'in annesi, Kerim'in kıymetlisi 1998 yılından bu yana "Kurumsal Hayat"ta yönetiyor ve organize ediyor. Sosyal Farkındalık ve Sorumluluk için, her alanda, "sanatla" çaba sarf ettiğini düşünüp; BiRiKiYOR

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Comments

comments

Powered by Facebook Comments