Müzeyyen Senar
16 Temmuz 1918 – 8 Şubat 2015 (97).
Cumhuriyet’in Divası.
Ne yazılır ki O’nun hakkında. O hepimizin yüreğine yüreğine okuyan kadife sesli, inci gülüşlü bir güzel Müzeyyen Abla. Gözlerinizi kapatın. Kulağınızda o taş plağın cızırtısından gelen billur gibi sesi düşünün. Yüzünüzde bir gülümseme olacak. Kalbiniz, en çok O’nun söylediği şarkılarla anlatacak derdini. Efkar O’nun sesinden güzelleşecek.
Meyhanenin meyhane olması için bile inceden bir Müzeyyen Abla gelmeli. Öyle yüksek sesle de değil. Zaten o kalbinize kadar işleyecek. Masada ki dert azalacak, neşe sayesinde çoğalacak.
—-==0==—-
Türk Sanat Müziği sanatçısı olsa da; en çok Balkan Türküleri yakışacak O’na. Öyle ya; Atatürk hem eşlik edecek, hem dinleyecek kolay mı? Üstelik ne de güzel zeybek oynayacak.

“Sanki bana bir asır gibi gelen yolculuktan sonra saraya vardık. Girdiğimde bu zamana kadar görmediğim ihtişam adeta gözlerimi kör etti. Daha da şaşkın olmuştum. Yaveri takip ettik. Masanın kurulduğu salona girdiğim anda Atatürk’ü gördüm. Bir taraftan dizlerimin bağı çözülmüştü ama sanki uçuyor gibiydim. İçimden, ‘Müzeyyen bu Atatürk ve onu görüyorsun. Rüya mıydı acaba? diyordum. Hayır değildi. Atatürk’ü gördüğümde bayılacaktım… Yüzüne bakamadım.” (Müzeyyen Senar Efsanesi Kitabı, Radi Dikici)
—-==0==—-
Müzeyyen Senar; iyi ki geçtin bu dünyadan. İyi ki varsın. Yetiştirdiğin öğrencin Bülent Ersoy bile efsaneyken senin yerin hiç bir zaman dolmaz.
Vardar Ovası Balkan kızlarının en sevdiği türküdür. Başka bir keyifle okur tüm kızlar bunu. “Ben annemin bir kızıyım, efendimin sağ gözüyüm, ..” Ayrıca izlemek isteyenlere Müzeyyen Senar ‘ın Atatürk Anıları da var. Son olarak işte bulunmaz bir arşiv. Sevgili Müzeyyen Senar ‘ın parçalarının toplandığı You Tube kanalı. Lazım olacak. Bakmadan geçmeyin
Saygı ve rahmetle..
Atatürk Çiçeği ve Hikayesi Üzerine..