YKS

YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı yaklaşırken üniversiteye adım atmak için çabalayan gençlere önerilerimiz var. Başarılar diliyoruz.


5 dakika


YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı yaklaşırken üniversiteye adım atmak için çabalayan gençlere önerilerimiz var. Bir Eğitim Koçu olarak BİRİKİYORUM’daki köşemde ve kendi sayfamda öğrencilerimizin yanındayım. Şimdiden başarılar diliyorum.

YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Dört ay kaldı, iki ay kaldı, son üç hafta derken 2021 YKS sınavına sayılı günler kaldı. Öylesine zorlu bir dönemde mücadele verdiniz ki, hepinizi alkışlıyor ve tebrik ediyorum her şeyden önce.

Sınavlar ayrı, özel dersler bir taraftan, kursa git okula yetiş, evde bireysel çalışmalar yap. Konu eksiği tamamlama, yeni konu öğrenme, soru çöz, çöz Allah çöz… “Ee şimdi ne yapayım, son haftamı nasıl geçirmeliyim” diye soruyorsunuzdur eminim. Bugünkü yazımda istedim ki 26-27 Hazirana bir hafta kala neler yapabilirsiniz, biraz onlardan bahsetmek istedim.

Her şeyden önce bardağın dolu tarafını hem zihninize hem kalbinize kazıyın gençler. Eksiği değil, sene başından beri kat ettiğin yolu ve tamamladığın eksikleri gör. Kaygını kontrol altına almak; daha gerçekçi duygu, düşünceler oluşturmak için en iyi yoldur. Gerçekleri görmeni ve lüzumsuz yargı oluşturmanı önler.

Yani ne yapamadığına değil, neleri yapabildiğine odaklanmalısın bu saatten sonra. Ve onlar karşına çıktığında tekrar yapacağını bilmelisin.

Son hafta yeni konu çalışmayın gençler!

Eksik olduğunu düşündüğün konulara bakıp, soru çözümü yapabilirsin ama yeni konu çalışmak için artık geç. Mevcut bilgilerini daha da sağlamlaştırma en iyisi olacaktır.

Kendinize deneme sınavı yapın, soru çözümlerinize devam edin. Sınav yaparken ya da soru çözümlerinizde zaman tutmayı ihmal etmeyin. Özellikle TYT sınavında hızla yarıştığınızı unutmayın ve Turlama Tekniğini aklınızdan çıkarmayın.

Sınavdan bir gün önce çalışmamanız tavsiyemdir ama bir iki saatte olsa bazı önemli noktalara bakmak istiyorum derseniz, kendinizi çok yormayacak şekilde yapmalısınız.

Son hafta uyku düzenine dikkat etmelisin. Belli bir saatte yatıp sınav günü kalkacağınız saatte ya da ona yakın bir saatte kalkmalısınız. 25 ve 26 Haziran akşamlarında uykuya geçmekte zorlanmamanız açısından bunu yapmanızda fayda var.

Beslenme ve aktivite önemli!

Son hafta yediğiniz yiyeceklere dikkat edin. Bilmediğiniz yerden yemek yemeyin.

Fiziksel aktivitelere dikkat edin. Sizin fiziksel anlamda zarar görmenize neden olacak tüm aktivitelerden uzak durmalısınız.

Sınav sabahı her zaman yaptığınız gibi kahvaltı yapın. Ekstra lezzet ve ağır hazırlıklar midenize zarar verebilir.

Sınav binanızı birkaç gün öncesinden görmeniz, sabah yaşayacağınız kargaşayı önler.

Sınav binasına çanta, saat, kalem, silgi ..vs sokamazsınız. ÖSYM sınav ile ilgili tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır.

Yanınıza alacağınız su şişeniz şeffaf ve etiketsiz pet şişeler olmalıdır.

Sınav binasına en son giriş saati saat 10.00 dur. Sınava en az 45 dakika kala sınav binasında bulunun.

Sınav sabahı sınav giriş belgeniz, geçerli kimlik belgenizi yanınızda bulundurun. Sınav giriş belgenizi geçerli kullanıcı adı ve şifreniz ile ÖSYM   internet sitesinden alabilirsiniz.

En önemlisi kendinize güvenin ve yapacağınıza inanın!

Artık sonuna geldiğiniz bu yolculuğun sizlere güzel açabilmesi dileği ile hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum.

Sevgilerimle…


Like it? Share with your friends!

Ayşegül YILDIZ
Yaşayarak öğrenen ve öğrendikçe aktarmaktan keyif alan bir eğitimci.

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Comments

comments

Powered by Facebook Comments